Počinju prijemni ispiti na fakultetima Univerziteta u Beogradu 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Počinju prijemni ispiti na fakultetima Univerziteta u Beogradu
Trenutno na sajtu: 418       |       Podeli:
26.06.2023 | 0 коментар(а)



Prijemni ispiti u prvom upisnom roku na fakultetima Univerziteta u Beogradu, počinju danas i trajaće do petka.



U prvom upisnom roku na 31 fakultet prijavilo se ukupno 18.088 kandidata, a najveće interesovanja je za Fakultet organizacionih nauka (FON) sa 2.308 prijavljenih kandidata. U odnosu na predviđen broj mesta, posle FON-a najveće interesovanje je na Stomatološkom, Arhitektonskom, Medicinskom i Elektrotehničkom fakultetu.
Kad je reč o studijskim programima, najveće interesovanje je, kao i prošle godine, za psihologiju na Filozofskom fakultetu - 547 kandidata za 116 mesta (4,71).

Najmanje prijavljenih kandidata je na Fakultetu za fizičku hemiju, Fizičkom fakultetu i Tehničkom fakultetu u Boru.

Prijemni ispiti počinju u ponedeljak i traju do petka. Uprava Univerziteta je u saradnji sa MUP-om delovala preventivno kako bi prijemni ispiti bili organizovani na najbezbedniji mogući način", istakao je prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu prof. dr Dejan Filipović.

On je objasnio da se danas održavaju prijemni ispiti na 13 fakulteta, od čega sedam fakulteta ima prijemni samo tog dana: Arhitektonski, Saobraćajni, Fakultet političkih nauka, Ekonomski, Biološki, Geografski i Hemijski.

Na još šest fakulteta, u zavisnosti od studijskog programa ili predmeta koji se polažu, danas počinju prijemni ispiti: Filozofski, ETF, Rudarsko-geološki fakultet, Učiteljski, Fizički fakultet i Poljoprivredni.

Poruka kandidatima je da na prijemni dođu odmorni i da budu sigurni u sebe. Ovo je prvi ozbiljniji test u njihovoj karijeri i treme mora da bude, ali neka bude pod kontrolom.

U zavisnosti od vrste prijemnog ispita, uvek savetujem da se pročitaju sva pitanja ili zadaci i da se krene od zadataka tj. pitanja koja kandidat zna, a da se za kraj ostave najteži zadaci.

Na nekim ispitima nema uvek dovoljno vremena ili ima negativnih bodova, pa je zato važno dobro startovati sa prijemnim. Srećno svim kandidatima i želim im da upišu željeni fakultet. poručio je Filipović.

 

 

GZS / Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEMNI FAKULTET

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.366.095 посета
Тренутно на сајту: 419 посетилац(a)